vineri, 27 mai 2011

Everybody dance with us (ed. a VI-a)



Mai mult ca sigur, acesta este titlul festivalului naţional de dans studneţesc din Ploieşti. Cine nu a făcut facultatea sau cine nu a fost la facultate la zi, cine nu este angrenat în fenomene artistice, cu precădere cele de dans, mă înţelege cel mai bine când spun că a fost un privilegiu pentru mine să fiu în public, alaltăieri seară (de la 18:30 la 23:30), respectiv aseară (de la 19:00 la 23:15). Nebunia s-a ţinut la Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti, CCS, pentru cunoscători. Faptul că Bursucu' , coregraf la Dansez pentru tine, a fost nu numai preşedintele juriului, dar şi un veritabil MC (purtând dialoguri şi "pase" reuşite cu prezentatorii evenimentului, Mirceaaaaa Baganagiiiiuuuu şi Rraduuu Poopaaa!!), prezentatori, de altfel, încadraţi foarte bine pentru misiunea de a anima spiritele studenţeşti.

Am avut ocazia să văd pe viu câtă rigoare există în dans. Cât de greu şi frumos este în domeniul ăsta. Cât talent trebuie să aibă cei care apar în reclame, sau dansează în baletul lui Edi Stancu (am dat un exemplu), cât..cât trebuie să poată (şi pot) cei de la DFC (iar, DFC e doar un exemplu, cel mai la îndemână momentan). Am intrat, numai cu mintea şi sufletul, la masa juriului neoficial, prezent în fiecare ins ce analiza, uimit sau critic, prestaţia concurenţilor.

Şi cum la fiecare eveniment sunt mai multe condimente din genul celor care nu pot  fi descrise, cam ca nişte legi nescrise, numai că vorbim de stări, vă înşir aici-şa nişte adnotări de pe telefonul mobil:

STEPS Ploiesti

Dans de caracter, modern, contemporan, inedit, secţiune individual cuplu grup echipă

Vogue, Bucureşti

Ionuţ Măcinic, Aaaatlantiiiiis!!

Gopac (caracter ucrainean)

Dans Tirolez (mori de râs: Bursucu' unui dansator din cei patru, care nu  dansa cum trebuie: " Erai şi speriat că nu ştiai ce vine, erai şi supărat că nu-ţi iese!" )

TINERETUL OBOSIT (voi dezvolta ideea în cea de-a treia postare)

În mebrul juriului, şi coregraful de la The Sky

"întotdeauna capul trebuie să fie ultimul care se învârte"- c r i t i c o s f a t  adresat unei concurente

Zizik, foarte populară printre studenţii de la UPG

Un dansator din Piteşti face animaţie în toată ţara

Zumba. Rumba cu samba cu un pic de salsa...

Irina Ciobanu, după mine, Marilyn Monroe de România


Nu mai rămâne decât să vă dau două linkuri:
http://www.valeaprahovei.tv/everybody-dance-with-us/

http://www.ploiesteanca.ro/party-time/evenimente/item/813-everybody-dance-with-us%E2%80%9D-concurs-na%C5%A3ional-la-ploie%C5%9Fti-afl%C4%83-c%C3%A2nd-%C5%9Fi-unde

OLE ! :-D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu